pastakursus
Det skal du bruge:
- Tipo 100 mel
- 3-4 æg
- Olivenolie
- Salt
- Evt. parmesan
Kagerulle
Skærebræt
Skarp kniv
Gryde
Fremgangsmåde
-
Hæld melet ud på bordet og lav en fordybning i midten.
-
Slå æggene ud heri og drys med salt. Brug en gaffel til at piske æggene sammen og melet i lidt af gangen.
-
Ælt derefter dejen godt med dine hænder indtil dejen bliver smidig og elastisk
-
Er din dej lidt tør, så tilføj et par spiseskeer olivenolie
-
Lad din pastadej hvile i ca. 30 min i en skål, med et klæde over
-
Når dejen har hvilet, så drys mel på borde og del dejen i to. Rul så ét stykke ud af gangen med en kagerulle - Så tyndt som muligt.
-
Når din pastadej er som du gerne vil have den, så drysser du igen med mel, ruller dejen sammen og skærer din pasta ud i den størrelse du ønsker. Brug gerne en skarp kniv og pres ikke for hårdt ned i dejen.
-
Pastastrimlerne vendes godt i mel, så de ikke klistrer sammen
-
Kog pastaen i godt saltet vand, til den er al dente (Med lidt bid i) Det tager alt mellem 1-3 minutter, men smag dig frem.