pastakursus

 

Det skal du bruge:

- Tipo 100 mel
- 3-4 æg
- Olivenolie 
- Salt
- Evt. parmesan

Kagerulle
Skærebræt
Skarp kniv
Gryde

 

 

 

 

Fremgangsmåde 

  1. Hæld melet ud på bordet og lav en fordybning i midten. 

  2. Slå æggene ud heri og drys med salt. Brug en gaffel til at piske æggene sammen og melet i lidt af gangen. 

  3. Ælt derefter dejen godt med dine hænder indtil dejen bliver smidig og elastisk

  4. Er din dej lidt tør, så tilføj et par spiseskeer olivenolie

  5. Lad din pastadej hvile i ca. 30 min i en skål, med et klæde over

  6. Når dejen har hvilet, så drys mel på borde og del dejen i to. Rul så ét stykke ud af gangen med en kagerulle - Så tyndt som muligt. 

  7. Når din pastadej er som du gerne vil have den, så drysser du igen med mel, ruller dejen sammen og skærer din pasta ud i den størrelse du ønsker. Brug gerne en skarp kniv og pres ikke for hårdt ned i dejen. 

  8. Pastastrimlerne vendes godt i mel, så de ikke klistrer sammen

  9. Kog pastaen i godt saltet vand, til den er al dente (Med lidt bid i) Det tager alt mellem 1-3 minutter, men smag dig frem.