De 12 Stjernetegn 

Stenbukken (21. dec - 19. jan)

Fisken (19. feb - 19. marts)

Vædderen (21. marts – 19 april)

Tyren  (20 april – 21 maj

Tvillingerne  (22 maj – 21 juni)

Krebsen  (22 juni – 22 juli)

Løven . (23 juli – 22 august)

Jomfruen  (23 august – 22 september)

Vægten (23 september – 22 oktober)

Skorpionen – Scorpio (23. okt - 21. nov)

Skytten (22. nov - 20. dec)


Astrologiens elementer:

Jord 
Elementet jord er repræsenteret af Tyren, Jomfruen og Stenbukken.

Fælles for de tre jordtegn er, at de er pålidelige. Som ordet indikerer, så har de begge fødderne solidt plantet på jorden, og der er ikke så meget pjat med dem. De er naturligt jordbundne eller “grounded”, hvilket kan virke som noget af en bedrift for andre, der ser på dem udefra. Men det er hverken påtaget eller en facade, jordtegnet sætter op. Facader er generelt ikke jordtegns stærke side. Hvad man ser er, hvad man får.

Luft
Luft-elementet repræsenteres af Tvillingerne, Vægten og Vandbæreren. 

Lufttegn beskrives som intellektuelle og retfærdighedssøgende væsener. De er humanitære, udadvende og sociale. De holder af at formulere deres tanker, idéer og følelser, og de er gode til det. De tænker, før de taler eller skriver, og de vejer deres ord nøje, da de nødigt vil misforstås. 

Vand
Vand-elementet repræsenteres af Krebsen, Skorpionen og Fiskene.

Vandtegn er definitionen af ægte følelses-mennesker. De er intuitive og emotionelle, og de er flydende som vand selv.

Vandtegn er ofte private mennesker, og uanset om de giver udtryk for det eller ej, leder de næsten altid efter en dybere mening med små og store ting, og tilværelsen selv. De har ofte intense drømme, og deres intuition kan grænse til det synske. De har en plejende energi, og er hurtige til at opfatte tegn, indtryk og situationer. De har desuden let ved at forstå og sætte sig ind i andres problemstillinger og dilemmaer.

Hvor Krebsen er følsom og er meget knyttet til hjemmet og familien, som den tager sig kærligt af, er Skorpionen god til at forstå andres behov og begær samt andre menneskers motivationer for at gøre, som de gør. Fiskene forstår andre mennesker på et spirituelt niveau. De er ekstremt medfølende og letpåvirkelige.

Ild
Elementet ild repræsenteres af stjernetegnene Vædderen, Løven og Skytten. 

Det gælder generelt for ildtegn, at de er spontane og reaktive. De har en selvsikker personlighed, og de er ikke blege for at vise den frem på en elegant og stolt måde. Ildtegn bruger ikke dagevis på at sidde og reflektere over emner, eller på at forestille sig alle potentielle udkom af en handling, før de foretager den. Ildtegn er impulsive og handlekraftige, og når der skal ske noget, må det gerne gå hurtigt. De oser af mod og kreativitet, hvilket er en skøn kombination, der ofte kan føre til imponerende resultater. 

Vædderen er en ægte opfinder, der altid er fuld af gode idéer. Vædderen er ikke lige så optaget af fortiden som af nutiden og fremtiden, og løber sjældent tør for entusiasme og mod. Løven er loyal og én, man kan stole på. Deres troværdighed gør dem til gode ledere. Skytten er den mest fleksible af de tre ildtegn, og er bedre til at tilpasse sig forskellige miljøer og situationer. 


Tommelfingerregel om elementernes forenelighed


Jord - Jord: MATCH  ❤️❤️❤️

 Luft - Luft: MATCH  ❤️❤️❤️

Ild - Ild: MATCH  ❤️❤️❤️

Vand - Vand: MATCH ❤️❤️❤️

Generelt er ild- og lufttegn også kompatible sammen (tænk på ild og oxygen).
På sammen måde er vand og jord også gode sammen (tænk regn og planter). 
Ild og vand kan være et dramatisk og passioneret bekendtskab, men fører ofte til slukket ild og skoldet vandt. Jord og luft kan tale sammen i timevis, men det emotionelle bånd kan lade vente på sig..  

Disclaimer!
Der er Meget mere til astrologi end bare element og stjernertegn, når det kommer til kærlighed. Er I fx Ild og vand eller jord og luft behøver det ikke at betyde, at I ikke godt kan være et match. Det kommer an på ascendant, månetegn især og i hvilket hus jeres venus er placeret.